Предпоследно: Камерън ще прави 4 продължения на "Аватар"

14.04.2016 г.
Предпоследно: Камерън ще прави 4 продължения на Премиерните дати обаче се отдалечават все повече: "Аватар-2" евентуално по Коледа 2018 г., а следващите три продължения отиват съответно за 2020, 2022 и 2023 година.

61-годишният канадец Джеймс Камерън, създател на фентъзи епоса от 2009 г. - лидер в боксофиса за всички времена, - заяви, че "визията за продължения се развива с времето". Първоначално (през октомври 2010 г.) той предвиждаше две продължения, като Аватар-2 трябваше да е на екран през 2014 г. След като се е срещнал с екип от 4 сценаристи и група от топ артисти и дизайнери, той е осъзнал, че има материал за повече от два филма - и през декември 2013 г. оповести, че ще заснеме в Нова Зеландия три продължения с премиери през 2016, 2017 и 2018 г. През юни миналата година обаче разписанието бе изместено с година за всяка част (2017 - 2018 - 2019). Сега Камерън "скача" на четири продължения, като последното отива за 2023 г.

"Това, което виждам като чисто въображение, е много над първия филм", каза Камерън, цитиран от Варайъти. - "Много малко хора са видели концепцията и те останаха без думи от това, което видяха. Решихме да предприемем един наистина масивен кинопроект, реализирайки 4 епични филма, всеки от които е самостоятелен, но заедно образуват една завършена сага."



Изялението на Камерън дойде веднага, след като днес режисьорът съобщи на собствениците на киносалони по време на CinemaCon, че е против предложението на Шон Паркър (предприемач, работещ с Facebook, Napster и Spotify) за "Screening Room"-платформа, през която зрителите да гледат премиерите у дома си едновременно с дебюта им по кината. Камерън излезе на сцената веднага след презентацията на 20th Century Fox в колизея на хотел "Caesars Palace" в Лас Вегас.

В подкрепа именно на приоритета на кинопоказа пред домашното гледане, Камерън спомена за "Аватар". "Повярвайте ми - това са филми, които са направени за киносалон и първо за голям екран".

"Ще се видим пак на Пандора", каза Камерън на собствениците на кина, визирайки митичната земя, създадена в "Аватар".
Copyright © 2024 Dir.bg.