Два български филма в надпревара за "Златен леопард" на Локарно 2016

14.07.2016 г.
Два български филма в надпревара за Днес беше обявена официалната селекция на Международния конкурс на 69-ия филмов фестивал в курортното швейцарско градче Локарно. Сред състезаващите се 17 заглавия, 3 от творбите са проекти, представяни на "София Мийтингс" – това са дебютният филм на Ралица Петрова „Безбог” ("Godless"), най-новата творба на Кристина Грозева и Петър Вълчанов „Слава” ("Glory"), както и най-новият филм на 39-годишния румънски режисьор Раду Жуде „Scarred Hearts” (българската публика го познава от "Аферим!").



В международния конкурс за късометражни творби участва филм, който е копродукция между Португалия и България – „Septembro” на Леонор Ноиво.


Захранен от творческа енергия, която не познава граници, международният конкурс на фестивала ще представи в Локарно 17 филма, които пристигат от Япония, Португалия, България, Тайланд – буквално от цял свят. Всички са световни премиери, като 8 от творбите са режисирани от жени.



Дебютанти и познати лица, опитни творци и млади таланти, открития и утвърдени имена представят игрални, документални творби и експерименти между жанровете - 17 различни погледа към света ще се състезават за Златния леопард.

KINO.dir.bg се присъединява към пожеланията за успех на българските филми и техните създатели!

Визия към филма „Scarred Hearts” на Раду Жуде:
Copyright © 2024 Dir.bg.