Робът Дауни мл. става Доктор Дулитъл

21. 03. 2017 г.
Робът Дауни мл. става Доктор ДулитълРобърт Дауни мл. ще бъде Доктор Дулитъл в предстоящия филм „Пътешествието на Доктор Дулитъл” ("The Voyage of Doctor Dolittle") по книгите на Хю Лофтинг, които авторът пише през 20-те години на миналия век. Доктор Дулитъл успява да разговаря с животните, което го прави идеалния ветеринарен лекар.

Филмът е планиран от Universal Pictures за 24 май 2019 г., като режисурата е поверена на Стивън Гейгън ("Сириана", "Gold"). Гейгън пише и последния вариант на сценария по предварителната работа, вече осъществена от Том Шепърд. Продуцент е 43-годишната Сюзан Дауни (съпругата на Робърт - бел.ред.) от "Team Downey" заедно с "Roth/Kirschenbaum Films".

През 1967 г. на екран излиза едноименният мюзикъл, който е отличен с две награди „Оскар”, а през 1998 г. Еди Мърфи се превъплъщава в "Д-р Дулитъл", за което е номиниран за „Златен глобус”.

Очакваме Робърт Дауни мл. в „Спайдър-мен: Завръщане у дома”, който излиза на 7 юли, а догодина и в „Avengers: Infinity War” с премиерна дата у нас 4 май 2018 г.
Copyright © 2024 Dir.bg.