"Анархисти срещу Ислямска държава" с Джиленхол и Еспиноса

24.03.2017 г.
Шведският режисьор Даниел Еспиноса, който работи с Джейк Джиленхол за "Признак на живот", отново е предпочетен от американската звезда за новия му филм - “The Anarchists vs ISIS” (в свободен превод - "Анархисти срещу Ислямска държава в Ирак и Сирия"). Джиленхол създаде през 2015 г. и собствена продуцентска къща, управлявана от Рива Маркър, а сега двамата заедно с "Bold Films" и самия Еспиноса ще бъдат и продуценти.

Филмът ще бъде по статията на американския журналист Сет Харп, публикувана в сп. Ролинг Стоун на 14 февруари тази година.

Сет Харп:


Сред продуцентите на новата лента ще бъде и Мишел Литвак, председател на независимата "Bold Films", базирана в Лос Анджелис и Лондон. Нейният изпълнителен директор Майкъл Уолтърс ще бъде изпълнителен продуцент, според "Варайъти".

Статията разказва истинската история на шайка от "измети", съставена от американски доброволци, социалисти и отхвърлени от обществото хора, които се бият в Сирия заедно с кюрдските милиции "YPG" срещу Ислямска държава и насред отломките от войната създават своя анархистична кооперация.

В свое изявление, Рива Маркър казва: "Историята на Сет е за хора, които са изоставили всичко при най-брутални обстоятелства. Даниел направо се влюби в този материал. Започваме работа със сценариста".
Copyright © 2024 Dir.bg.