с..."/> Кино

Робърт Дювал във "Вдовици" на Маккуин

14.04.2017 г.
Робърт Дювал във След като през март Лиъм Нийсън се присъедини към обирджийския трилър, вчера стана известно, че и Робърт Дювал влиза в каста на британския филм "Вдовиците". Режисьор на "Widows" е Стив Маккуин (носител на продуцентски "Оскар" за "12 години в робство"), а премиерата може да се очаква през 2018 г.

Това ново попълнение допълнително подсилва вече звездния актьорски състав, в който са Вайола Дейвис, Колин Фарел, Мишел Родригес ("Бързи и яростни"), Синтия Ериво (носителка на "Тони" 2016 г. за мюзикъл), Елизабет Дебики ("Еверест", "Пазители на Галактиката Vol. 2"),Даниел Калуя ("Сикарио", "Черната пантера"), Андре Холанд ("Selma", "Лунна светлина").

Сценарият е съвместна разработка на Маккуин и Джилиан Флин от "Не казвай сбогом", адаптираща за голям екран британска едноименна продукция от 1983 година в 6 части за малък екран. Оригиналният сценарий на минисериала за Thames Television е на английската писателка, сценарист и бивша актриса Линда Ла Плант. Идеята на "Widows" е в това, че четирима въоръжени крадци са убити по време на "работа" и техните вдовици се събират, за да я довършат.

Йейн Канинг и Емил Шърман от английската къща "See-Saw Films" продуцират проекта заедно с американската "New Regency", а допълнително финансиране идва от "20th Century Fox" (САЩ) и "Film4" (U.K.). Фокс ще бъде и разпространител на филма.

За 60-годишната си кариера Робърт Дювал има вече 7 номинации за "Оскар", от които печели през 1984 г. една - за "Нежно милосърдие".
Copyright © 2024 Dir.bg.