Марго Роби ще играе кралица Елизабет

22.04.2017 г.
Марго Роби ще играе кралица Елизабет26-годишната австралийска актриса Марго Роби е в преговори за ролята на кралица Елизабет с "Focus Features" и "Working Title", съобщават от Варайъти. Историческата драма, в която ще играе, се нарича "Мария, кралица на шотландците" ("Mary Queen of Scots") и е под режисурата на английската театрална и кинорежисьорка Джоузи Рурк.

Създаден по истински случай, сюжетът на Майкъл Хърст и Пенелъпи Скинър разказва за опита на Мария Стюарт (1542 - 1587), в чийто образ се превъплъщава Сърша Ронан, да свали братовчедка си - Елизабет I (1533 - 1603), кралицата на Англия, след което за дълго е хвърлена в затвора, преди да бъде екзекутирана чрез обезглавяване. Реализацията на филма все още не е получила зелена светлина, което се очаква да стане по-късно през годината.

След успеха на "Отряд самоубийци" и "Вълкът от Уолстрийт", както и добрата оценка на критиката за нейната роля във "Фокус", тази престижна роля би дала на Марго Роби поредна ценна добавка в нейното портфолио. В момента тя играе главна роля в биографичния "Сбогом, Кристофър Робин", посветен на автора на "Мечо Пух" А. А. Милн - тя е в образа на неговата съпруга Дафни. Наскоро Роби завърши и снимките на биографичната спортна драма "Аз, Тоня", която също и продуцира чрез своята компания "Lucky Chap Entertainment" и в която играе Тоня Хардинг, американската състезателка по фигурно пързаляне от началото на 90-те години.
Copyright © 2024 Dir.bg.