Джеймс Бонд-3 почина на 89 г.

23.05.2017 г.
Джеймс Бонд-3 почина на 89 г.Английският актьор Роджър Мур, изиграл третия Джеймс Бонд, почина на 89-годишна възраст, потвърдиха днес от семейството му. Между 1973 и 1985 г. той играе в седем от филмите за героя и неговото превъплъщение в образа се счита от мнозина за най-доброто досега.

Мур е починал в Швейцария "след кратка, но смела борба с рака", според съобщението в профила на актьора в социалните медии. Той бе диагностициран с рак на простатата още през 1993 година; от 2013 г. страдаше и от диабет, сърце и др.

Роджър Мур през 1972 г. приема предложението на продуцента Албърт Броколи, да замени Шон Конъри във филма "007: Живей, а другите да умрат". Конъри се отказва да играе Бонд още през 1966 г. По-късно в автобиографията си "My Word is My Bond" (2008 г.) Мур споделя, че за целта е трябвало да се подстриже и сериозно да отслабне.

Вестник "Вашингтон Пост" отбелязва, че Мур се интересува много повече от техническите приспособления и от момичетата, отколкото от шпионските мисии - може би разбирайки, че няма как да ги контролира. Просто трябваше да ги изпълни и да се усмихва, пише изданието. "Във филмите с Мур отсъства реализмът или психологическото напрежение, внасяни от Конъри или от Даниел Крейг, или прекалените усилия на Пиърс Броснан и Тимъти Долтън. Кой друг освен Мур можеше случайно да погълне съкровище от копчето на ориенталска танцьорка, да направи смешна гримаса и веднага да се впусне в юмручен бой? Това бе много по-добре от скъпите експлозии, които съсипаха много от следващите филми за Бонд".


Сър Роджър Мур бе посветен на работата си за УНИЦЕФ, след като бе привлечен за благотворителната кауза от Одри Хепбърн. Посланик на добра воля е от 1991 година и става световноизвестен със своята работа за правата на децата.

Последната изява на Мур на сцена е била през ноември 2016 г. във Фестивалната зала в Лондон. По негова воля, той ще бъде погребан на скромна церемония в Монако, чийто резидент е от 2012 г.
Copyright © 2024 Dir.bg.