Sony иска от Едгар Райт продължение на "Зад волана"

06.07.2017 г.
Sony иска от Едгар Райт продължение на Английският режисьор и сценарист Едгар Райт, който има и 11 кредита като актьор, е зает с продължение на музикалния екшън "Зад волана" по молба на Sony Pictures. Филмът е в техния каталог и повече от седмица се върти по екраните, в България идва в края на този месец.

Очертава се много добър прием от зрителите и съответно бокс офис, който ще бъде повече от всичко, правено от Райт досега -  поради което от Сони са го помолили да мисли за директно продължение. Говорейки в подкаст на сп. "Емпайър", Едгар Райт казва: "От студиото ме помолиха да помисля, дали не бих могъл да напиша продължение. Да, това е нещо, което бих могъл да направя, понеже наистина има какво да се каже повече за образите. Така че Бейби (в ролята - Ансел Елгорт, бел.ред.) току-що си намери ново място под слънцето.

Досега Едгар Райт няма лош филм, пишат от "Collider". Той никога не е правил нещо по-слабо от много добър филм. Именно това осмисля факта, че в кариерата си досега страни от директни продължения (което явно ще се промени със "Зад волана"). Когато хорър комедията "Shaun of the Dead" 2004 г., известна от торентите с превода "Шон от мъртвите", се превърна в голям хит, вместо да извлече капитал от това чрез зомби продължение, Райт заедно със Саймън Пег и Ник Фрост направиха тематично обвързано трио от филми - трилогията "Cornetto" с отличните "Горещи палки" (2007) и "Краят на света" (2013). Така аудиторията получи очакваното, но с нови герои, нови истории и в нов стил.

Едгар Райт допълва, че при повечето продължения се търси сюжетна връзка с оригиналния филм, когато не се намира друга дълбочина на идеята, към която да се отиде. Той смята, че с "Baby Driver" може да направи много повече  - новият филм ще представи престъпния характер по различен начин и той вече няма да бъде обучаващ се чирак.

Наблюдателите намекват за стилистиката на "Бони и Клайд" (1967 г.), след като Райт е склонен да твори нови истории, вместо да развива старите чрез продължения. В случая основен проблем е саундтракът, който в "Зад волана" е органично вплетен в сюжета и стои изключително свежо в тази брилянтна концепция.

Макар Едгар Райт да не потвърждава в интервюто си директно, че ще има продължение, то очевидно стои като бъдеща възможност.

* * * * * * * * *

Друго интервю с Едгар Райт, взето в Париж, ще бъде представено днес по българската телевизия bTV от журналистката Станислава Кара, в токшоуто "Преди обед" в 11:25 ч.
Copyright © 2024 Dir.bg.