Хитови заглавия на конкурса във Венеция

28. 07. 2017 г.
Хитови заглавия на конкурса във Венеция“Downsizing” на Алекзандър Пейн ще открие филмовия фестивал във Венеция, който ще се проведе от 30 август до 9 септември. Вижте повече информация в предишния ни материал.

Сред останалите заглавия в конкурсната програма са „Suburbicon” на Джордж Клуни, „The Shape of Water” на Гийермо дел Торо, "Майка!" на Дарън Аронофски, “Human Flow” на Ай Уейуей, “First Reformed” на Пол Шрьодер, “The Third Murder” на Хирокадзу Корееда, „Фокстрот” на Самуел Маоз, „Mektoub, My Love: Canto Uno” на Абделатиф Кешиш и „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” на Мартин Макдона. Председател на журито е Анет Бенинг. Вижте повече информация в друг наш предишен материал.

Фестивалът във Венеция ще връчи своите награди за цялостно творчество на холивудските легенди Джейн Фонда и Робърт Редфорд. На фестивала ще бъде и световната премиера на “Our Souls at Night” на Ритеш Батра, в който двете звезди си партнират. Фонда и Редфорд ще получат своите статуетки на 1 септември преди гала прожекцията на филма.

Фестивалът ще бъде закрит с дългоочаквания нов филм на Такеши Китано „Outrage Coda”.
Copyright © 2024 Dir.bg.