ДиКаприо в ролята на да Винчи

14.08.2017 г.
ДиКаприо в ролята на да ВинчиСлед Оскара си за "Завръщането", Леонардо ДиКаприо за известно време остана извън светлините на медийните прожектори, като от началото на 2016 година практически не игра никъде. В момента обаче нещата около него се раздвижват, след като той влезе в адаптацията на Мартин Скорсезе на третата книга на американския журналист Дейвид Гран "Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI" (април 2017 г.). ДиКаприо ще играе и в мафоитската драма "The Black Hand", която вероятно ще излезе през 2018 г.

Сега на преден план за актьора е ролята на Леонардо да Винчи в адаптация на още непубликуваната биография, излизаща през октомври, на италианския ренесансов гений под авторството на американския писател и журналист Уолтър Айзъксън. Според "Deadline", Paramount са спечелили наддаването пред Universal за правата, за които са платили 7-цифрена сума. ДиКаприо ще бъде и продуцент през своята къща "Appian Way".

Според някои източници, самият ДиКаприо е кръстен на Леонардо (да Винчи) от майка си, която е усетила първото му ритане в корема си в момент, в който е разглеждала творби на италианеца в галерия "Уфици" във Флоренция. По тази причина се очакват коментари от типа на този, че "ДиКаприо е роден да изиграе именно тази роля".
Copyright © 2024 Dir.bg.