Стефан Данаилов на 75

08. 12. 2017 г.
Стефан Данаилов на 75Той е емблематичен български актьор „със страшни очи“, любимец на поколения жени и идол на всеки почитател на киното и театъра. Стефан Данаилов празнува своя 75-годишен юбилей с няколко инициативи – изложба на непознати портрети в градинката пред Народния театър, ретроспектива на негови филми в кино „Одеон“, премиера на документалния филм „Монолог“ със сценаристи Георги Тошев и Ема Константинова и автобиографичната книга „Романът на моя живот“.

Книгата, написана в съавторство с журналиста и продуцент Георги Тошев вече излезе от печат. Луксозното издание с твърди корици и богат снимков материал разказва от първо лице и смешни случки от детските пакости, и забавни истории от снимачните площадки, и неизвестни досега подробности от живота на най-емблематичната ни кино звезда.

Стефан Данаилов припомня срещите си с редица лидери от близкото минало и настоящето, а не на последно място отбелязва какво му носи преподаването и студентите като вдъхновение. Макар да е дискретен в подробностите, „Романът на моя живот“ хвърля светлина върху отношенията му с Ирен Кривошиева, с Невена Коканова, с Аня Пенчева и с най-популярната актриса на полското кино Барбара Брилска.
Copyright © 2023 Dir.bg.