Warner ще прави анимиран "Котката с шапка"

25.01.2018 г.
Warner ще прави анимиран Warner Animation Group и компанията Dr. Seuss Enterprises са стигнали до сделка, свързана с поредица от анимационни филми по историите на американския детски писател и илюстратор Тиодор Сюс Гайзъл, известен с псевдонима си "Доктор Сюс" (Dr. Seuss, 1904 - 1991). Анимационното подразделение на "Warner Bros." ще продуцира поредицата по героите и сюжетите на автора - това се казва в съвместно изявление от вчера, цитирано от The Hollywood Reporter.

Първият проект от серията ще бъда напълно анимирана версия на класиката "Котката с шапка", публикувана през 1957 г. и по-късно филмирана в игралната адаптация на Universal Pictures от 2003 г. Проектът е на етап разработка и скоро ще се търси сценарист за него.

Шефът на Уорнър - Тоби Емърич напомни, че филмовата група е дом на някои от най-популярните в света франчайзи и че за тях е чест да добавят Д-р Сюс в своя списък. "Warner Animation Group вдъхва нов живот на пълнометражната ни анимационна дейност, а партньорството ни с Dr. Seuss Enterprises продължава усилията ни да предлагаме забавление от световна класа".

Президентката на базираната в Ла Хойя, Калифорния издателска къща и компания-производител на играчки - Сюзан Бранд акцентира върху това, че визията на Д-р Сюс ще бъде запазена, като към четящите деца и възрастни ще бъде добавена и аудиторията на кината.

Вицепрезидентката на "Warner Animation Group" Алисън Абати (Allison Abbate) ще управлява партньорството със Seuss от името на студиото, сред чиито най-известни заглавия са трите филма за Лего ("LEGO: Филмът", "LEGO филмът: Батман" и "Lego Ninjago: Филмът"). В момента се довършва "Малката стъпка", който излиза на 28 септември т.г., работи се и по продължение на "LEGO: Филмът", което ще излезе на екран през февруари 2019 г. Двете компании вече си сътрудничат в телевизия по сериала на Netflix "Яйца зелени и колбас" по едноименната книга "Green Eggs and Ham" от 1960 г. - 13 епизода по 22 минути, 2018 г.

В началото на този век Universal Pictures бяха най-активни с Д-р Сюс, като освен "Котката с шапка" с Майк Майърс (без особен успех), представиха и игралния "Гpинч" с Джим Кери. През 2012 г. с анимационното си подразделение Illumination Entertainment адаптираха "Лоракс", а през ноември тази година излизат с нов "Гринч" - този път анимационен, с гласа на Бенедикт Къмбърбач.
Copyright © 2024 Dir.bg.