Lionsgate отново премести "Робин Худ", този път за ноември

27.02.2018 г.
Lionsgate отново премести Премиерната дата на приключенския "Робин Худ" отново бе променена от разпространителя й Lionsgate, този път за 21 ноември. Това е втора промяна в графика на филма - първоначално той трябваше да излезе на 18 март, което си промени на 21 септември (в България - на 28 септември).

В ролята на горския разбойник е 28-годишният английски актьор Тарън Еджъртън, който преди две години бе номиниран от Британската академия за изгряваща звезда. Работното заглавие на филма е "Robin Hood: Origins" и идеята на сюжета му е да покаже, как от един кръстоносец се става лидер на дръзко въстание срещу английската корона. Сред продуцентите са Леонардо ДиКаприо и Базъл Иуанек.

На новата си дата, филмът на английския режисьор Ото Батхърст, който дебютира в киното след много успешна кариера в телевизията, ще се изправи срещу спортната драма "Creed II" - продължението на "Крийд: Сърце на шампион" (ако успее да бъде довършена дотогава). Друг конкурент в борбата за зрители ще бъде анимацията на Дисни "Ралф разбива интернета", предвидена също за 21 ноември.

На мястото на "Робин Худ", Lionsgate ще пусне през септември (само че на 14-и) криминалния психотрилър "Starter" на Пол Фийг. В центъра на неговия сюжет е героинята на Ана Кендрик, майка и блогърка, разследваща безследното изчезване на най-добрата си приятелка (Блейк Лайвли). Освен режисьор, Фийг е сценарист и продуцент на "Стартер" през своята компания Feigco Entertainment. Филмът е екранизация на дебютния роман "A Simple Favor", публикуван миналата година, на американската авторка Дарси Бел.
Copyright © 2024 Dir.bg.