Снимат "Greyhound" в Луизиана с Том Ханкс и Елизабет Шу

10.03.2018 г.
Снимат По информация на The Hollywood Reporter, в момента в щата Луизиана текат снимките на филм за Втората световна война със заглавие "Greyhound" ("Грейхаунд" - порода куче, бел. ред.). Главните роли в трилъра на Sony Pictures изпълняват Том Ханкс, Елизабет Шу, Роб Морган (популярен от сериалите на Netflix и от филма "Mudbound") и английският актьор Стивън Греъм, два пъти номиниран за БАФТА за тв сериали и известен на българските кинозрители от няколко заглавия, сред които последните два "Карибски пирати". Греъм играе и в очаквания догодина нов филм на Мартин Скорсезе "The Irishman".

Сценарият е написан от Ханкс за режисьора Ерън Шнайдър, известен повече като оператор, но носител на "Оскар" за късометражната си (40 минути) военна драма "Two Soldiers" от 2003 г., адаптирана по едноименния разказ на Уилям Фокнър от 1942 г.
Том Ханкс адаптира романа от 1955 година "Добрият пастир" ("The Good Shepherd") на английския белетрист Си Ес Форестър и ще изиграе образа на капитан Ърнест Краус, командвал американския ескадрен миноносец "Грейхаунд" и прекосил северния Атлантически океан, преследван от германски подводници. Исторически, разрушителят "Грейхаунд" е британски и е потопен от немски самолети "Щука " през май 1941 г. в битката за Крит.

Продуцент отново е Ханкс заедно с партньора си от "Playtone" Гари Гецман, а финансирането идва освен от Сони, от американски, канадски и китайски инвеститори. Бюджетът е около 40 милиона долара.
Copyright © 2024 Dir.bg.