Дейвид Ейър ще прави политическа драма за ФБР

17.03.2018 г.
Дейвид Ейър ще прави политическа драма за ФБР"Cedar Park" се нарича новото независимо студио, основано в началото на тази година от Дейвид Ейър и телевизионния продуцент и режисьор Крис Лонг. Една от първите активности на инди структурата е да се пребори за сценария на политическа драма от реалния живот, озаглавен "Cointelpro".

Филмът ще бъде продуциран от Ейър и Лонг и действието му ще се развива в Чикаго през 1960-те години. Лентата ще представи кампания на лъжи, саботажи и дори убийство, целяща да разпокъса отвътре тогавашното движение за граждански права. Операцията с кодово име "Cointelpro" се състои от масивен шпионаж, организиран от ФБР и насочен срещу политически активисти, а сценарият е написан от творческия тандем Леон Хендрикс и Аджани Джаксън, които са се запознали по време на магистратура за изящни изкуства в Колумбийския университет. Първоначалната цел на операцията е била американската комунистическа партия, но не след дълго в обхвата й са попаднали и други леви организации. Агентите на ФБР са подслушвали телефони, планирали са провокации, съвместно с полицията са осъществявали арести и са разпространявали дезинформация. Специално са били разработени тактики за създаване на враждебност между различните групировки, особено сред тъмнокожите, което е довело и до поредица от смъртни случаи.

Паралелно с "Cointelpro", Ейър и Лонг разработват и проекта "Against All Enemies" с Кристен Стюарт, в който борбата на ФБР срещу граждански активисти ще бъде разказана чрез историята на знаменитата актриса Джийн Сибърг (1938-1979 г.). В края на февруари компанията им придоби правата за екранизация и на поемата на Стивън Кинг "The Bone Church" (2009), на основата на която Ейър и Лонг ще правят сериал с остър драматичен сюжет. Преди всички тези проекти обаче, от "Cedar Park" ще завършат за тв мрежата "Starz" гангстерската драма "Family Crimes", написана от Ейър.
Copyright © 2024 Dir.bg.