Ще снимат документален филм за Мартина Навратилова

16. 05. 2018 г.
Ще снимат документален филм за Мартина НавратиловаНосителката на „Оскар“ Рийз Уидърспун обединява сили с отличения с „Пулицър“ журналист Глен Гринвалд и Сузане Гилбърт, продуцирала много от филмите на Оливър Стоун, за създаването на първи документален филм за тенис легендата Мартина Навратилова. Това ще бъде поредният продуцентски проект на Рийз Уидърспун, която е сред продуцентите на хитовия сериал „Големите малки лъжи“, в който играе и една от главните роли.

Новият филм ще хвърли светлина върху социалните и политически активности на Навратилова в подкрепа на жените и ЛГБТ общността. Гринвалд ще разкаже нейната необикновена история – на едно гей момиче, израснало във Флорида в епохата на Рейгън.

„Проблемите, с които се сблъсква Мартина, са още повече актуални сега и затова е толкова важно да разкажем нейната история за новите поколения ангажирани млади хора. Те трябва да са наясно с нейната решаваща роля в борбата за правата на жените и за равноправие на ЛГБТ общността“, заяви Карол Кох, програмен директор на компанията Hello Sunshine, чийто собственик е Уидърспун.

Филмът ще разказва за ангажирането на звездата на корта в различни кампании, включително за правата на имигрантите и правото на политическо разногласие. Той ще включва материали и спомени на фенове по целия свят, които разказват за нейното огромно въздействие върху различни социални и политически инициативи.
Copyright © 2024 Dir.bg.