Сам Мендес прави филм за Първата световна война

19.06.2018 г.
Сам Мендес прави филм за Първата световна войнаИзвестният английски режисьор Сам Мендес, носител на "Оскар" за "Американски прелести" от 1999 г., ще режисира филма "1917" със сюжет за Първата световна война. С това се похвалиха от продуцентската къща "Amblin Partners" на Стивън Спилбърг от Universal City, Калифорния, която спечели аукцион за правата за екранизация и ще финансира производството.

Копродуцент е "Neal Street Productions" от Лондон, Великобритания, в лицето на Кристи Уилсън-Кеърнс и Пипа Харис, а разпространител на лентата естествено е Universal Pictures. Премиерата в САЩ е насрочена ориентировъчно за декември 2019 година при снимки, планирани осем месеца преди това - през април. Самият Мендес дебютира с този филм като сценарист.

"Нашата компания е дом за Сам още от първия му филм", подчерта Спилбърг в изявление. "Радвам се, че се завръща на познатото си място, вече с нови истории и особено с този изключително дързък и амбициозен нов филм".

Завръщането на Мендес ще стане 4 години, след като той приключи с филмите за Джеймс Бонд - "007 координати: Скайфол" от 2012 г. и "Спектър" от 2015 г. Оттогава той работи на лондонска театрална сцена, като наскоро режисира пиесата "The Ferryman" ("Лодкарят") на Джез Бътъруърт. "С радост се завръщам отново към Амблин и Спилбърг, както и Дона Лангли и останалите от Юнивърсал", каза в отговор Мендес. "Работя по този сценарий вече повече от година и с особено вълнение започвам да го превръщам в реалност, правейки самия филм".
Copyright © 2024 Dir.bg.