Кейт Шортланд ще режисира "Черната вдовица"

13.07.2018 г.
Кейт Шортланд ще режисира Филмът на Марвъл "Черната вдовица" е с една стъпка напред в осъществяването си, след като вече си има режисьор. Стана известно, че след срещи със 70 филммейкъри, предпочетена е 49-годишната австралийка Кейт Шортланд (Cate Shortland). Именно тя ще застане начело на самостоятелната супергеройска лента с участието на Скарлет Йохансон.

Проектът набра скорост от януари, когато продуцентът Кевин Файги успя да намери сценарист - отново след множество срещи. Изборът му падна върху 39-годишната Джак Шейфър (Jac Schaeffer).

Шортланд е известна не само в своята страна, но и в света, като има множество номинации и награди от престижни фестивали, вкл. от Кан през 2004 г. "Черната вдовица" ще стане неин най-голям проект досега. Това е типично за Марвъл, отбелязват от изданието "Колайдър", след като "Железният човек 3" (2013) бе възложен на Шейн Блек - само с един филм зад гърба си ("Целувки с неочакван край" от 2005), а за Алън Тейлър "Тор: Светът на мрака" (2013) бе пълнометражен дебют.

Намирането на жена-режисьор бе приоритет за Марвъл, макар че в един момент търсенето е блокирало и са мислили за мъж-режисьор. Според неназовани източници, във финалната петорка потенциални режисьорки, освен Шортланд, са били още Ама Асанте (Великобритания), Маги Бетс (САЩ), Мелани Лоран (актрисата от "Гадни копилета") и Кимбърли Пиърс ("Кери"). Първите две са останали за челната тройка. В избора на режисьор голяма роля е изиграла и изпълнителката на главната роля - Йохансон, която е изтъкнала начина, по който Шортланд е режисирала главната женска роля в "Лоре", копродукция от 2012 г. за Втората световна война.

В Холивуд са учудени, че Кейт Шортланд дори няма агенция, която да я представлява.

Засега не е ясно кога във времето ще се случи "Черната вдовица". Марвъл пускат "Капитан Марвел" през март 2019, "Отмъстителите 4" на Антъни и Джо Русо през май 2019 (филмът още няма заглавие) и "Spider-Man: Far From Home" през юли 2019. "Black Widow" ще е за след това.
Copyright © 2024 Dir.bg.