Романтична комедия за азиатци превзе бокс офиса в САЩ

20-08-2018
Романтична комедия за азиатци превзе бокс офиса в САЩОт толкова много екшъни и комикс хитове, явно зрителите зад океана са зажаднели за добра романтична комедия. И ето, че тя се появи точно навреме и превзе върха на боксофис класацията в САЩ. „Crazy Rich Asians“, екранизация по бестселъра "Луди богаташи" на сингапурския писател Кевин Куан, спечели 25 милиона долара за уикенда и общо 34 милиона от старта си в сряда.

Оказва се, че това е най-силният дебютен резултат за романтична комедия за последните три години. Последният филм в жанра, превърнал се в касов хит, е „Тотал щета“ с Ейми Шумър от 2015 г. За успеха на „Crazy Rich Asians“ допринася и участието на популярни азиатски звезди като Мишел Йео, Кен Джонг, Констънс У и Акуафина. Те, разбира се, нямат комерсиален потенциал в България и филмът логично отпадна от репертоара на нашите кина.

На второ място остана бившият лидер „Мега звяр“ с 21,5 милиона долара. Новият филм с Джейсън Стейтъм вече има 84 милиона в САЩ, а по света представянето му е още по-добро. За този уикенд той е спечелил 67 милиона, като продължава да се радва на огромен интерес в Китай, където до момента е спечелил 117 милиона долара за 10 дни на екран. У нас филмът продължава да заема първото място.

Трети се нареди новият екшън на тандема Питър Бърг и Марк Уолбърг.
22-ра миля“ обаче дебютира доста под очакванията с едва 13,6 милиона долара и почти сигурно няма да постави начало на нова поредица, каквито бяха първоначалните планове. Очакваме го у нас в средата на октомври.
Copyright © 2024 Dir.bg.