Награда на името на Кърк Дъглас за Хю Джакман

02.10.2018 г.
Награда на името на Кърк Дъглас за Хю ДжакманХю Джакман ще получи тазгодишната награда на името на Кърк Дъглас за своята блестяща кариера в киното. Тя ще му бъде връчена по време на филмовия фестивал в Санта Барбара. Церемонията ще се проведе за 13-и път, а тази година тя ще се състои на 19 ноември в хотел Ritz Carlton Bacara.

Джакман, който още се радва на феноменалния успех на мюзикъла „Най-великият шоумен“, спечели адмирациите на критиците за участието си в новия филм „Кандидатът“. В него той играе американския сенатор Гари Харт, чиято президентска кампания през 1988 г. завършва катастрофално, след бурен секс скандал.

Филмът на Джейсън Райтмън бе показан с успех на няколко фестивала, като всички специалисти възхваляват изявата на Джакман, който ще е сред основните претенденти за „Оскар“ догодина.

От 2006 г. наградата на името на Кърк Дъглас почита творци пред и зад камерата или и двете. Сред носителите й през годините са имена като Джуди Денч, Уорън Бийти, Джейн Фонда, Робърт Де Ниро, Харисън Форд и Куентин Тарантино.

„Радвам се, че Хю Джакман ще получи 13-тата годишна награда на моето име. Той е изключителен талант на сцената и на екрана и е един от най-милите хора в този бизнес. За мен е чест неговото име да бъде обвързано с тази награда“, казва в свое изявление легендата Кърк Дъглас.
Copyright © 2024 Dir.bg.