Снимат продължението на „Посоки“ - „В кръг

30.10.2018 г.
Снимат продължението на „Посоки“ - „В кръг“Вторият филм от планираната трилогия е озаглавен "В кръг" ("Rounds"), стана известно вчера, когато режисьорът Стефан Командарев обяви това в социалната мрежа. Първите няколко снимачни нощи на филма вече са факт, а в лентата ще видим актьорите Ирини Жамбонас, Павел Поппандов, Асен Блатечки, Иван Бърнев, Васил Василев-Зуека, Стефан Денолюбов, Стоян Дойчев, Герасим Георгиев-Геро, Николай Урумов, Анастасия Ингилизова, Ованес Торосян и други. Оператор е Веселин Христов, сценарият е на Симеон Венциславов и Стефан Командарев, продуценти - Стефан Командарев и Катя Тричкова за „Арго Филм“. Снимачният процес ще продължи до месец март 2019 г. с прекъсвания.

Един от големите филмови разпространители - мюнхенската „Beta Cinema GmbH“ - закупи правата за новия филм "на зелено", още преди филмът да бъде заснет, похвалиха се от продукцията. Новият проект със заглавие „В кръг“ е част от трилогията, която режисьорът планира. Първата част с името „Посоки“, която българските зрителите видяха в началото на годината, не само представи силен сюжет и добра актьорска игра, но и пожъна сериозен успех както в България, така и по света. Сега Командарев ще продължи с разказването на привидно различни истории, обединени от ключов мотив, но в центъра на събитията ще бъдат патрулките и събитията в нощна София.

Иван Бърнев и Асен Блатечки


Командарев:
„Това е голямо признание за мен и екипа, както и голяма отговорност. Когато подпишеш такъв договор, очакванията, които така или иначе са големи след успеха на „Посоки“, неминуемо се вдигат. Парите от продажбата инвестираме във филма, защото средствата за неговата реализация са минимални - всяко подобно финансиране е от голяма помощ“.

В кръг“ се осъществява с подкрепата на ИА „Национален филмов център“, фонд ЕВРОИМАЖ, Сръбски филмов център, Илиян Рангелов, КИА Моторс България и в партньорство със Синдикалната организация на служителите на МВР.

Нискобюджетният първи филм събра в българския боксофис 311 160 лв от 36 491 зрители.

Стоян Дойчев и Васил Василев-Зуека



Ирини Жамбонас
Copyright © 2024 Dir.bg.