Салма Хайек в Лондон

Салма Хайек в ЛондонTaзи седмица Салма Хайек (“Десперадо”) внесе малко мексиканска топлина на известния лондонски “Лестър скуеър”, където филмът й “Фрида” триумфира в британската си премиера.

Облечена в топло палто, под което се подаваше зашеметително тънка и прозрачна за сезона вечерна рокля, Хайек пристигна на премиерата заедно с режисьорката на филма Джули Теймър (“Тит”). След като отдаде осем години от живота си като актриса и продуцентка докато успее да доведе историята за мексиканската художничка Фрида Кало до голям екран, тя сияеше от щастие цяла вечер. “Обичам Лондон – сподели тя със журналистите. – Имам много приятели тук.” А какво би казала за шестте номинации за “Оскар”, които получи “Фрида”? “В момента съм зашеметена от щастие – каза тя. – Може би ако си взема свободен ден и успея да спя в продължение на цели 7 часа, сигурно ще осъзная какво се е случило.”

Режисьорката Джули Теймър също беше въодушевена от признанието на американската Академия по киноизкуство, което номинира и Хайек за изпълнението й. “Като майката на продукцията, която има 6 номинирани колеги, не мога да не съм щастлива – сподели тя и избухна в смях по повод номинацията си за “най-добра песен”, която е написала със съпруга си, композитора Елиът Голдентал – В една категория съм с Боно, Еминем и Пол Саймън, а mова е единственият текст за песен, който съм писала.”

Със съдействието на списание "Екран"
Copyright © 2024 Dir.bg.