Стъкления“ дебютира с 40,5 милиона долара

21.01.2019 г.
„Стъкления“ дебютира с 40,5 милиона долараНямаше как новият трилър на М. Найт Шамалан да не превземе върха в САЩ. „Стъкления“ дебютира с 40,5 милиона долара – малко над резултата на „На парчета“, предишния филм на същия режисьор, който излезе точно преди две години. Макар че надеждите бяха за повече приходи, новият филм с Джеймс Макавой се представя доста добре при положение, че бюджетът му е едва 20 милиона.

В останалата част от света „Стъкления“ спечели 48,5 милиона. Най-големи са приходите му в Русия (5,2 милиона), следвани от Мексико (4,5 милиона) и Великобритания (4,3 милиона). За момента той изпреварва с 13 % постигнатото от „На парчета“ в дебютния му уикенд.
Много е вероятно в България "Glass" да излезе начело в бокс офиса за изминалия уикенд, тъй като бе единствената кинопремиера в страната.

Бившият шампион „The Upside“ се нареди втори с 15,6 милиона долара. До момента новият филм с Кевин Харт е спечелил почти 44 милиона в САЩ и малко над 4 милиона в останалата част от света.

На трето място изненадващо се класира новата японска анимация „Dragon Ball Super: Broly“. За този уикенд филмът спечели 10,6 милиона долара, но тъй като премиерата му в САЩ беше в сряда, до момента той е с приходи от малко над 21 милиона. А това е доста впечатляващо при положение, че той се прожектира на по-малко от 500 екрана.

Малко след него остана безспорният хит „Аквамен“ с 10,3 милиона долара. Приходите на филма на Джеймс Уан в САЩ вече са над 304 милиона, а в останалата част от света достигнаха почти 760 милиона. С общи приходи от 1,06 милиарда той изостава само с 21 милиона от „Черният рицар: Възраждане“, за да се превърне в най-касовия хит по комиксите на DC.
Copyright © 2024 Dir.bg.