Зоотрополис“ с цели две продължения

05.02.2019 г.
„Зоотрополис“ с цели две продълженияАнимацията от 2016 г. се превърна в изненадващ хит. Дори „Зоотрополис“ е вторият най-успешен анимационен филм на „Дисни“ за всички времена, като преди него е единствено „Замръзналото кралство“. Сега разбираме, че предстои да видим не едно, а цели две негови продължения.

Новината за това обяви актьорът Томи „Тини“ Листър, който озвучава един от героите във филма Финик, приятелче с лисицата измамник Ник Уайлд. „Ще участвам в продължението на „Зоотрополис“, сподели той пред зрители в Онтарио, Канада. „Всъщност филмите ще бъдат общо три. Все пак има три части на „Мадагаскар“, но нашата трилогия ще бъде по-голяма“.

Според Листър това ще е най-високобюджетната продукция в цялата история на „Дисни“. Явно компанията е твърдо уверена в успеха на продълженията. „Предишният филм беше с бюджет 240 милиона долара. Доколкото разбирам този ще разполага с 300 милиона, без в тази сума да са включени парите за реклама. Но оригиналният филм спечели общо 2,6 милиарда долара от разпространението си по кината и от продажбата на стоки с образите на героите“, допълва той.

Безспорно, бюджет от 300 милиона е доста висок за анимационен филм. Можем само да се надяваме, че режисьорите Байрън Хауърд и Рич Мур отново ще са на висота. Все още няма обявени дати за премиерите на продълженията. Явно те няма да са скоро, тъй като от „Дисни“ за момента се въздържат от коментари по новината.

Copyright © 2024 Dir.bg.