Римейк на култов трилър от 90-те: "Sleeping with the Enemy"

27.02.2019 г.
Римейк на култов трилър от 90-те: „Да спиш с врага“ (1991 г.) на режисьора Джоузеф Рубен по романа на Нанси Прайс от 1987 г. е сред най-успешните заглавия в кариерата на хубавата жена. Ето че ни предстои да видим негов римейк, близо 30 години след появата на оригинала.

Филмът разказва за млада жена, която е малтретирана от своя вманиачен съпруг. Тя решава да инсценира смъртта си и да започне на чисто в друг град и с друга самоличност. Дори започва връзка със симпатичния си съсед, но съпругът ѝ разбира за измамата и заплашва да провали щастието на влюбените.

В този филм е следващата роля на Джулия Робъртс, след огромния успех на „Хубава жена“. И този трилър спечелва над 100 милиона долара в САЩ, при бюджет едва 19 милиона. А в една от класическите сцени героинята на звездата сменява различни шапки на фона на популярна песен.

Fox Searchlight обявиха, че започват работа по римейка. С него ще се заеме Ниа ДаКоста, която ще е сценарист и режисьор. Нейният дебютен филм „Little Woods“ (2018) в жанра криминална драма / уестърн с участието на Лили Джеймс и Теса Томпсън спечели вниманието на критиците и няколко престижни награди. Продуцент на бъдещия хит ще е британецът Деймиън Джоунс ("Сбогом, Кристофър Робин", "Дамата, която живее в своя ван", носителя на два Оскара „Желязната лейди“ от 2011 г.).
Copyright © 2024 Dir.bg.