Джулиан Мур: не напуснах, а бях уволнена от "Can You Ever Forgive Me?"

09.03.2019 г.
Джулиан Мур: не напуснах, а бях уволнена от На 22 януари биографичната криминална комедия на Мариел Хелър "Can You Ever Forgive Me?" получи 3 номинации за Оскар - за най-добра актриса (Мелиса Маккарти), най-добър поддържащ актьор (Ричард Е. Грант) и най-добър адаптиран сценарий (Никол Холофсенър и Джеф Уити). В четвъртък, на 7 март, в късното шоу "Вижте какво се случва - на живо с Анди Коен" на Bravo TV, Джулиан Мур призна, че е била уволнена от този филм. "Аз не напуснах, бях уволнена" - казя тя в отговор на зрителски въпрос.

Холофсенър, която първоначално бе и режисьор на проекта преди Хелър да заеме мястото й, е решила да покани Маккарти за ролята, която й донесе и номинация. В интервю от 2015 г. Мур бе споменала, че е напуснала филма поради "творчески различия". Сега тя даде подробности. "Мисля, че не харесаха това, което правя. Нейната идея за образа бе различна от моята, така че ме уволни".

Попитана дали е гледала завършения филм, Мур отговори с "още не съм, би било твърде болезнено" - но потвърди, че няма лоши чувства към Маккарти. "Обичам я, боготворя я, тя е фантастична. Сигурна съм, че е много голяма!".
Мур се е почувствала доста зле от уволнението си в предпродукционния период. Единственият случай, когато носителката на "Оскар" ("Все още Алис") и 4 номинации ("Буги нощи", "Краят на аферата", "Часовете" и "Далеч от рая") е била уволнявана досега, е когато е била на 15 и е работела като продавачка на щанд за йогурт.

В лентата Маккарти играе ролята на покойната американска писателка Лий Израел - литературна фалшификаторка от 90-те години, по-късно (през 2008 г.) написала автобиография-изповед, върху която филмът със същото заглавие стъпва. Продукцията на "Fox Searchlight Pictures" не е предвидена за разпространение в България.

Мур в шоуто на Анди Коен:


Copyright © 2024 Dir.bg.