Дани Бойл разкри защо се е отказал от Бонд 25

21.03.2019 г.
Дани Бойл разкри защо се е отказал от Бонд 25След месеци догадки и спекулации Дани Бойл сподели защо е решил да се оттегли като режисьор на един от най-коментираните проекти за последните години. През май 2018 бе обявено, че той ще се заеме с юбилейния Bond 25 Shatterhand. Няколко месеца по-късно режисьорът на „Беднякът милионер“ обяви своето шокиращо оттегляне.

Тогава обяснението му бе стандартното „творчески различия“, което на практика може да означава всичко. Знаехме, че Бойл подготвя сценария, заедно със своя дългогодишен сценарист Джон Ходж („Трейнспотинг“). Явно обаче сътвореното от тях не се е харесало на продуцентите на бъдещия хит.

„Научих много за себе си покрай работата по Бонд. Аз си сътруднича със сценаристи, с които нямам намерение да се разделям. Мисля, че това, което направихме с Джон, беше много добро. Не беше окончателно завършено, но беше много добро. Трябва да вярваш в творческия процес и част от него е партньорството с един сценарист. Все едно някой да ми предложи да работя с друг монтажист. Тези партньорства са изключително важни“, споделя Бойл.

Явно продуцентите, и най-вече Барбара Броколи, а по всяка вероятност и самият Даниел Крейг, не са харесали посоката, в която Ходж развива историята. Затова в крайна сметка са решили да се обърнат към други сценаристи – ветераните в поредицата Нийл Първис и Робърт Уейд, за да подготвят нова версия на сценария.

Според някои слухове планът е бил (а може би все още е) Джеймс Бонд да бъде убит. Не знаем дали Бойл е искал това или идеята не му е допаднала и затова се е отказал от режисьорския стол.

Новият епос за Джеймс Бонд ще бъде режисиран от Кари Фукунага (за първи път в историята - от американец), а снимките ще стартират следващия месец - на 6 април в "Pinewood Studios" в Айвър Хелт, Великобритания; оператор е носителят на "Оскар" швед Линус Сандгрен ("La La Land"). Следващи локации за снимки са Норвегия, Италия и Ямайка. Даниел Крейг ще облече за последен път костюма на агент 007, а в ролята на злодея ще видим Рами Малек.
Copyright © 2024 Dir.bg.