Лора Лини в гей драма на дебютиращия Виго Мортенсен

24.03.2019 г.
Лора Лини в гей драма на дебютиращия Виго МортенсенЗвездата от "Зелената книга" ще дебютира в режисурата с драмата "Falling", което може да се преведе и като "Падение", като сюжетът е за остаряващ баща и отношенията му с неговия син. Виго Мортенсен сам е написал сценария и ще изиграе една от ролите - на Джон Питърсън, живеещ в южна Калифорния с партньора си Ерик и приемната си дъщеря Моника (канадската дете-актриса Габи Велис). Бащата на Джон, фермерът Уилис (Ланс Хенриксен), е човек от старата школа, привикнал към традиционен семеен модел. Възрастта обаче напредва и той е принуден да се премести при сина си в Лос Анджелис, което довежда до сблъсък на два свята.

Трикратно номинираната за "Оскар" Лора Лини ще изиграе сестрата на Петерсен, а в майка му ще се превъплъти канадската актриса Хана Грос. Друг канадец - Тери Чен (сериала "Нереално") поема образа на партньора на Джон - Ерик. Роля е получил и шведският актьор Сверир Гюднасон ("Момичето в паяжината", "Борг-Макенроу"), но засега не е известно каква точно.

Снимките на "Falling" вече текат в Торонто, оператор е номинираният два пъти за Европейска филмова награда Марсел Зискинд (Дания - "По тази земя", "Параграф 46", "9 песни"). Мортенсен - освен че е режисьор, сценарист, композитор и актьор в лентата - е и продуцент, заедно с Даниел Бекерман ("Scythia Films", Канада - "Вещицата") и Крис Кърлинг ("Zephyr Films", Великобритания - "Книжарницата"). Мортенсен има предишен опит като продуцент на три филма през "Perceval Pictures". Международните продажби на "Faling" са поверени на HanWay Films.
Copyright © 2024 Dir.bg.