Ad Astra изчезна

03.05.2019 г.
Ad Astra изчезнаНаучнофантастичният приключенски трилър на Брaд Пит - "Ad Astra", който до снощи бе в репертоара и на българския разпространител, ненадейно изчезна от разписанието на 20th Century Fox за издаване на екран. Това се случва само три седмици преди премиерната дата - 24 май.

Първоначално определената дата бе 11 януари, която бе отложена с четири месеца. През март Disney приключи с покупката на активите на Fox и оттогава не видяхме никаква промоция на филма - нито трейлър, нито фотокадри, нито постер. Сега "Ad Astra" отсъства вече и от предварителните прогнози за периода около Деня в памет на загиналите във войните (Memorial Day), честван ежегодно в САЩ през последния понеделник на месец май - 27.05. тази година. Прогнозите бяха публикувани вчера, като в тях доминира друг филм на Дисни - "Аладин" (премиера също на 24 май).

Самият Брад Пит се очаква да присъства в Кан за премиерата на "Имало едно време... в Холивуд" на Тарантино, в който си партнира с Леонардо ДиКаприо. Прожекцията във Франция - на 35-мм лента специално за случая - ще се състои вероятно на 21 май, точно четвърт век от излизането на "Криминале" също в Кан на същата дата (1994 г.), режисирано също от Тарантино. Деветият му филм успя дори да влезе в основния конкурс на фестивала, благодарение на програмния му директор Тиери Фремо.



Катлийн Таф, която е шеф на дистрибуторския отдел на Disney, предупреди екзибиторите от CinemaCon миналия месец, че студиото ще промени премиерните дати на няколко заглавия.

Американо-бразилският "Ad Astra" е в постпродукция още от есента на 2017 г., режисира 4-кратно номинираният за "Златна палма" Джеймс Грей ("Господари на нощта" 2007, "Любовници" 2008 и др.) по негов сценарий, написан съвместно с Итън Грос. Regency и Fox продуцират в асоциация с Bona Film Investment Company, която пък е разпространител за Китай. Освен Пит, играят още Томи Лий Джоунс, Доналд Съдърланд, Рут Нега, Джейми Кенеди и др. Пит също е сред продуцентите чрез партньорите си от "Plan B" Диди Гарднър и Джереми Клайнър, както и бразилецът Родриго Тейшьера чрез "RT Features", Антъни Катагас от "Keep Your Head Productions" и самият Джеймс Грей.

Според режисьора, филмът му наподобява шедьовъра на Джоузеф Конрад - новелата „Сърцето на мрака“, публикувана през 1899 г. В режисьорската му филмография са и заглавия като "Изгубеният град Z" (2017), "Малката Одеса" (1994) и др., общо 7 пълнометражни филма за 50-годишния нюйоркчанин.

Джеймс Грей:
Copyright © 2024 Dir.bg.