Кобра“ се завръща

28.05.2019 г.
„Кобра“ се завръщаМалко са ветераните в Холивуд, които могат да се похвалят с неговите успехи напоследък. Силвестър Сталоун бе на крачка да спечели „Оскар“ за „Крийд: Сърце на шампион“, чиято втора част стана още по-голям касов хит. Предстои премиерата на „Рамбо V: Последна кръв“ през есента, а паралелно с това екшън звездата се кани да се завърне към друг свой култов герой от 80-те – лейтенант Кобрети.

Кобра“ е един от емблематичните хитове на Сталоун от 1986 г., в който участва и тогавашната му съпруга Бригите Нилсен. Режисьор е Джордж Пан Косматос, който предната година е създател на друг касов хит с екшън звездата „Рамбо: Първа кръв част II“. Самият Сталоун е автор на сценария по романа на Пола Гослинг за ченгето Марион Кобрети, което трябва да се погрижи за единствената свидетелка на убийство, дело на психопати от тайна организация.

Макар че филмът става касов хит, критиците го сравняват със земята. Дори Сталоун признава, че „Кобра“ не се е получил според очакванията, като причина за това са обтегнатите отношения с Нилсен, с която се развежда година по-късно. Но пък той е убеден, че сюжетът е идеален за превръщането му в сериал за някоя от стрийминг платформите.

Според Сталоун, самият Кобрети няма да е се появи на екрана, но ще видим екип, който прилага изцяло неговите методи. „А това е добра идея в днешния свят, където сме залети с новини за полицейска бруталност и значително се покачват престъпленията, в които е замесено и насилие“, допълва звездата от „Катерачът“.
Copyright © 2023 Dir.bg.