Мъже в черно: Глобална заплаха“ превзе върха в боксофиса

17.06.2019 г.
„Мъже в черно: Глобална заплаха“ превзе върха в боксофисаМанията по продължения на популярни хитове продължава да отеква в боксофиса. Сред 10-те най-гледани филма в САЩ общо шест са продължения. И логично едно от тях е начело този уикенд.

Никой не се съмняваше в успеха на Мъже в черно: Глобална заплаха“. Новото начало в поредицата с 22-годишна история спечели 28 милиона долара в САЩ и още 74,7 милиона в останалия свят. Все пак резултатите му са доста под очакваното, а само приходите от американските кина са почти наполовина от тези на предишния филм „Мъже в черно 3“, спечелил 54,5 милиона през 2012 г.
В България новият "Мъже в черно" още не е излязъл - премиерата му предстои на 21 юни.

Вече втори е бившият лидер „Сами вкъщи 2“. Продължението на анимацията за забавните приключения на домашните любимци спечели нови 23,8 милиона долара и вече има общо 92 милиона.

Отново на трето място е игралната версия на „Аладин“. Филмът на Гай Ричи добави още 16,7 милиона към сметката си, която вече набъбна до 264 милиона долара, изпреварвайки „Господарка на злото“ сред игралните версии на „Дисни“, чиито финални приходи в САЩ са 241,4 милиона. Заедно с останалия свят приходите на новия филм с Уил Смит достигнаха 725 милиона долара.

Едва на шесто място се нареди новата версия на „Шaфт“. Филмът със Самюъл Джаксън се представи далеч под очакванията с приходи от едва 8,3 милиона долара. Само за сравнение предишния филм, отново озаглавен „Шафт“, дебютира с 21,7 милиона през 2000 г.  
Новият "Шaфт" не е предвиден за разпространение у нас.
Copyright © 2024 Dir.bg.