Австралийски родители скочиха срещу постер на „То: Част втора

06.09.2019 г.
Австралийски родители скочиха срещу постер на „То: Част втора“Появявали са се всевъзможни опити за забрана на филми по най-различни причини. Но ето че сме свидетели и нещо още по-абсурдно. В Австралия плакат на „То: Част втора“, на който се вижда окървавеното лице на клоуна Пениуайз, предизвика небивало негодувание на няколко възмутени родители в Австралия.

Всичко започва с появата на плакати на хорър хита в околностите на град Бризбън. Няколко деца се оплакали, че Пениуайз изглежда прекалено страховито и е причина за техни кошмари. Родителите им моментално подали оплакване. Те държат рекламите на филма да стоят далеч от деца.

В Австралия дългоочакваното продължение по бестселъра на Стивън Кинг е забранено за деца под 15 години. Затова и родители на наплашените деца пледират за премахване на страшните плакати. „Децата направо се побъркват, когато ги видят“, оплака се майка в предаване по местната телевизия. Нейната дъщеря признава, че откакто е видяла плаката с Пениуайз има кошмари и задължително проверява всеки ъгъл в стаята си, преди да си легне.

„Някои хора обичат да гледат филми на ужасите. Това е техен избор и аз нямам нищо против. Все пак не можем да бъдем принудени да виждаме постоянно тези плакати“, оплаква се друга майка. От фирмата, която разпространява филма в Австралия, отговориха, че рекламната кампания не противоречи на местните закони и в нея няма „нецензурен език, секс, неприкрита еротика или голи тела“.То: Част втора“ е вече на екран в Австралия и в голяма част от останалия свят. Въпреки страховития плакат, очакванията са много не толкова наплашени зрители да го гледат още през първия уикенд. В ролята на клоуна е шведският актьор Бил Скашгод (Бил Скарсгард).

Bill Skarsgård:
Copyright © 2024 Dir.bg.