"18% сиво" на Виктор Чучков-син с премиерна дата

11.11.2019 г.
След успешния "TILT" (2010 г.), Виктор Чучков-син е готов с филм по книгата на Захари Карабашлиев. Премиерата на лентата по кината е на 24 януари 2020 г.

Вижте трейлъра.

18% сиво“ е втори пълнометражен филм на режисьора Виктор Чучков-син. След първата им успешна съвместна работа по филма TILT, продуцентът Борислав Чучков прочита романа на Карабашлиев и откупува правата за филмиране. Сценарият заживява свой живот, следва адаптиране на книгата и прехвърляне на действието от Америка в Европа.

Филмът е заснет във Варна, Лондон, Брайтън, Дувър, Tielt -Winge (Белгия), Ваймар, Лайпциг и Берлин, защото преди всичко историята е пътешествие на много нива. В главните роли са актьорът и певец Рушен Видинлиев („Снимка с Юки“, „Цветът на хамелеона“) и Доля Гавански - актриса и автор, позната от „The Trip“ (2010) на Майкъл Уинтърботъм. Впечатляващо е и участието на утвърдени европейски актьори, визуалната работа на оператора Ненад Бороевич, интернационалният творчески и снимачен екип, реализирал филма - от седем държави: България, Великобритания, Германия, Северна Македония, Сърбия, Белгия и Унгария.

"18% сиво" е интимен, див, забавен, тъжен... Филм за съвременния човек, борещ се да намери своето място в света. Режисьорът споделя:
“Това е филм за любов, мечти, загуба, оцеляване и надежди, и пак за любов. Откъде сме и какво не ни достига тук? Какво ни кара да се преместваме на друго място и какво търсим? История за всеки човек. Как градим отношенията ни между мъж и жена при нови условия, и в променен свят. Тези теми не само силно докосват над два милиона български семейства, които имат близки и роднини извън страната ни, но по принцип и чувствителността на съвременния човек който се търси, в свят на несигурност. Едновременно с това филмът е актуален поглед върху противоречива Европа“.

За филма:
Следвайки своята мечта, влюбените Захари и Стела се преместват от Варна в Лондон. Но оцеляването в новата страна не е толкова лесно, а когато жена му го напуска, Захари се отправя на лудо пътешествие от Лондон до Берлин, по време на което среща поредица от необикновени хора.

Това е пътуване, което разкрива истината за неговата изгубена любов, и в крайна сметка го довежда до неудобни открития за самия него.

Продуцент е "Чучков Брадърс", копродуценти са Ostlicht Filmproduktion, Sektor Film, Cinnamon Films, Raised by Wolves. Филмът е реализиран с подкрепата на Националния Филмов Център, Българската Национална Телевизия, MDM Mitteldeutsce Medienforderung , Филмова Агенция на Северна Македония , Община Варна, Сръбски Филмов Център, Tax Shelter of the Belgian Government via Belga Films Fund, Програма Медия на Европейския съюз.
Copyright © 2024 Dir.bg.