Биографичен филм за Уитни Хюстън

23.04.2020 г.
Биографичен филм за Уитни ХюстънКанадската режисьорка и сценарист Стела Меги ("Снимката") ще прави биографичен филм за покойната американска певица, актриса и модел Уитни Хюстън. Работното заглавие на лентата е "I Wanna Dance With Somebody", по едноименната й песен от 1987 г.

Продуценти са новозеландецът Антъни Маккартън, популярен като сценарист на "Теорията на всичко", "Най-мрачният час", "Бохемска рапсодия" и др., американският музикален продуцент Клайв Дейвис, носител на 5 награди "Грами" и извел Хюстън по пътя към популярността, студио "Primary Wave" (Лари Местел и Денис О'Съливан) с офиси в Лос Анджелис и Ню Йорк, работило с Хюстън, както и наследственият актив "The Whitney Houston Estate", управляван от доведената сестра на Уитни - Пат Хюстън, 50% дял в който имат "Primary Wave". Маккартън продуцира през фирмата си "Muse of Fire Productions" и се е заел и да напише сценария.

Уитни Хюстън проби с дебютния си албум през 1985 г., в който бяха включени баладите "Greatest Love of All" и "Saving All My Love for You". Сред другите й хитове са "Didn’t We Almost Have It All", "I’m Your Baby Tonight", "Million Dollar Bill" и т.н. В киното се изяви в романтичната драма "Бодигард" от 1992 г. с Кевин Костнър, спечелила 411 милиона долара в световния бокс офис. Саундтракът от филма взе награди "Грами" за албум на годината и запис на годината за сингъла "I Will Always Love You" и бе продаден в повече от 45 милиона копия.

Хюстън се превърна в най-награждаваната жена-музикант за всички времена, продала и над 200 милиона плочи по света. Тя почина на 48-годишна възраст през февруари 2012 г. в хотел в Бевърли Хилс. Засега не е известно кой ще се превъплъти в образа й на голям екран.
Copyright © 2024 Dir.bg.