Екранизация на "Евгений Онегин" в стила на "Великият Гетсби"

24.04.2020 г.
Екранизация на Руският режисьор, продуцент и актьор от арменски произход Сарик Андреасян ("Пазители") сподели в интервю, че ще адаптира за голям екран поемата на Пушкин "Евгений Онегин". Романът в стихове е публикуван на отделни глави между 1825 и 1837 година. В момента Андреасян пише сценария, като черпи опит от "Великият Гетсби" от 2013 г. на Баз Лърман.

"Искам да заснема Онегин, като съхраня епохата, но го направя по съвременен начин. Всичко е съвременно - снимки, музика, но при запазване на епохата. Сценарият се пише много бавно, с особено внимание към детайла, тъй като има много нюанси. Все пак, това е Пушкин. След това ще тестваме текста многократно, тъй като не знаем какво ще е отношението на хората към това, че все пак в някаква степен интерпретираме Пушкин, преписваме. В "Онегин" диалози няма, а героите във филма все пак трябва да разговарят..."

Андреасян се надява, че в неговата версия нама да има големи разлики от оригинала, а самата лента няма да разочарова любителите на поемата. "Сега се мъчим да намерим баланс, така че филмът да стане и образователен, тоест да съответства на това, което сме чели в училище и да не оскърбим тези, които обичат великото произведение. Сложничко е, а историята, менталният код е познат на всички. Всички ще поискат да я видят. Трябва да го направим толкова "тънко", че да не предизвикаме хейт и да не казват, че сме принизили една светиня".

Подробности за екранизацията се очакват догодина, когато Андреасян ще започне да търси финансиране.

За 23 април бе предвидена премиера на новата му романтична комедия "Гудбай, Америка" с участието на Дмитрий Нагиев, девети филм на Андреасян след "Пазители" от 2017 г., но тя бе отменена поради затварянето на кината в Русия.
Copyright © 2024 Dir.bg.