Холивуд скърби за Шон Конъри (1930 - 2020)

31.10.2020 г.
Холивуд скърби за Шон Конъри (1930 - 2020)Шотландският актьор, най-известен с превъплъщението си в Джеймс Бонд, е починал днес спокойно в съня си, след като известно време е бил неразположен - съобщи синът му Джейсън. Заедно с него на Бахамските острови са били много от членовете на семейството му. "Това е тъжен ден за всички, които познаваха и обичаха баща ми, тъжна загуба и за всички хора по света, които се наслаждаваха на прекрасния му актьорски талант".

Продуцентите Майкъл Уилсън и Барбара Броколи написаха в Туитър, че са съкрушени от новината. "Казвам се Бонд... Джеймс Бонд - тази незабравима фраза направи революция в света на киното с решителното и остроумно изобразяване на сексапилен и харизматичен таен агент. Голямо е значението му за успеха на поредицата и сме му вечно благодарни".

Сам Нийл, който игра с Конъри в "На лов за Червения октомври" (1990), пише: "Всеки ден на снимачната площадка с него беше урок по екранно майсторство. Неговата харизма и мощ бяха уникални. Да почива в мир този велик човек и велик актьор!"

Хю Джакман споделя: "Израснах чрез моя идол - Шон Конъри. Легенда на екрана и извън него".

Стивън Кинг напомни: "Конъри в първата си главна роля като съсипан боксьор... Той беше един фин актьор и със сигурност - добър човек".

Със спомени в мрежата се включиха Пол Фийг, Кевин Смит, Кери Елуес, Елизабет Хърли, Робърт Карлайл и други.

Киноманите ще запомнят Конъри, който през август навърши 90, с ролите му в "Индиана Джоунс", "Шотландски боец" (1986), "Скалата" (1996), "Името на розата" (1986), "Недосегаемите" (1987) и много други.
Copyright © 2024 Dir.bg.