Шекспир като улично куче“ излиза на 3 февруари

09.01.2023 г.
„Шекспир като улично куче“ излиза на 3 февруариНа 3 февруари 2023 предстои премиерата на втория пълнометражен филм на режисьора Валери Йорданов „Шекспир като улично куче“. След успеха на „Кецове“, който бе отличен от Европейската филмова академия и бе българското предложение за „Оскар“ през 2012, Валери Йорданов отново е режисьор и сценарист на втория си филм.

Историята е за момче на седемнайсет години, притежаващо два големи таланта: актьорските умения и уличният бокс. Момчето обича и може да пише, обожава Шекспир и е „безкомпромисният шеф” и „гангстер“ на своята улица. Пред него се изпречват два тежки въпроса: как и дали ще продължи по правилния път и с кой от "талантите" си може да спаси живота на най-близкия си човек.

Валери Йорданов:
„Историята в „Шекспир като улично куче“ е истинска и преживяна. Естествено, някои от линиите съм доизмислил или уголемил, дал съм място на повече „сценарни хватки“, които са полезни за разказа и филма, но в цялост историята е реална и действителна част от моя живот и от този на мои приятели“.

В ролята на Чаво - прототипът, вдъхновил историята и реален човек в живота на Валери Йорданов - влиза Захари Бахаров.
Дебюти в игралното кино в главните роли на Данко, Ицо и Ели правят младите таланти Владислав Стоименов, Васил Илиев и Елеонора Иванова. Зад камерата застава Борис Славков, а продуценти на филма са Chouchkov Brothers, продуцирали едни от най-успешните български филми в последното десетилетие - „TILT“ (2011) и „18% сиво“ (2020).

Художник e Ванина Гелева, художник костюми - Мирела Василева, режисьор по монтажа отново е Валери Йорданов (на снимката).
Copyright © 2024 Dir.bg.