"Титаник" се завръща на екран - 10 февруари 2023

10.01.2023 г.
На 10 февруари по неповторим начин ще отпразнуваме 25-ата годишнина на една от най-великите любовни истории, разказвани някога на големия екран – "Титаник". Филмът се завръща в кината с подобрена версия, като за първи път зрителите ще имат възможност да го видят в ексклузивния формат HFR 3D.

През 1997 г. амбициозната продукция на ненадминатия майстор на киноспектакъла Джеймс Камерън се превърна в световен феномен, като спечели рекордните 11 награди „Оскар“ и стана най-касовият филм на всички времена (първият, преминал границата от 1 млрд.дол.), а Леонардо ДиКаприо и Кейт Уинслет се наредиха сред най-големите и обичани звезди на планетата.

Филмът разказва незабравимата трагична история на принадлежащите на различни социални класи Джак (ДиКаприо) и Роуз (Уинслет), които се запознават и влюбват на борда на „кораба на мечтите“, който на 15 април 1912 г. - само четири дни след началото на първото си презокеанско плаване - се сблъсква с айсберг и потъва към дъното на Атлантическия океан, бележейки една от най-големите катастрофи в историята, причинила смъртта на над 1 500 човека.

Вижте трейлър

Решен с епичен размах, невероятно педантичен подход към историческите детайли и с неподвластни на времето история и герои, "Титаник" е един от шедьоврите на киното и 25-години по-късно продължава да е също толкова впечатляващ и ефектен.
Copyright © 2024 Dir.bg.