Не искат да гледат Анджелина в Китай

02.09.2003 год.
Не искат да гледат Анджелина в КитайКитай за пореден път доказа колко трудно възпрема концепции като свобода на словото, свобода на избора и свободна защита на собствените идеи като забрани прожектирането на “Лара Крофт: Томб Райдър – Люлката на живота”.

Властите в азиатската страна са определели филма като неприемлив за тяхната страна, защото в него си личало желанието на Запада да очерни Китай. Един китайски политик споделил: “След като изгледах филма останах с впечатлението, че западняците са го заснели с явното желание да представят Китай в отрицателна светлина. Филмът просто не разбира китайската култура, нито пък концепцията ни за национална сигурност. В Китай няма тайни общества както твърди филмът.”

Възмутителните кадри от филма съдържат конфликт на Лара Крофт с китайски претъпен синдикат на име “Чен Ло”, който помага на злодея във филма да постигне целите си. “Лара Крофт: Томб Райдър – Люлката на живота” е категорично отречен като антикитайска пропаганда, тъй като създава впечатление, че в страната цари хаос, правителството не си върши работата, а тези, които всъщност управляват страната, са тайните общества.

Със съдействието на списание "Екран"
Copyright © 2024 Dir.bg.