Още за филма "Троя"

Още за филма В историята на човечеството са водени доста войни. Някои за власт, други за слава, трети за чест– и някои, заради любов.

В древна Гърция страстта на двама от най-легендарните любовници в историята, Парис, принц на Троя и Елена, царица на Спарта, подпалва война, която ще унищожи една цивилизация. Когато Парис открадва Елена от съпруга й, цар Менелай, това е обида, която не може да бъде изстрадана. Семейната чест диктува, че да оскърбиш Менелай, означава да оскърбиш и брат му Агамемнон могъщият цар на Микена, който скоро обединява всички гръцки племена, за да върне обратно Елена от троянците и да защити честта на брат си.

Всъщност, стремежът към чест на Агамемнон е покварен от голямата му алчност– той иска да завладее Троя, за да увеличи и без това обширната си империя.  Ограденият град, под ръководството на цар Приам и защитаван от могъщия принц Хектор, е крепост, която никоя армия не може да превземе. Само един човек може да донесе победата над Троя – Ахил, и той е най-великият войн на своето време.

Надменен, непокорен и очевидно непобедим, Ахил не зависи от нищо и никого и се бие само за собствената си слава.  Ненаситният му стремеж към вечна слава го кара да атакува портите на Троя под знамената на Агамемнон – но любовта ще реши окончателната му съдба.

Два свята започват война за чест и власт.  Хиляди ще паднат в преследване на славата. Заради любовта, една нация ще изгори в пожара на войната.
Copyright © 2024 Dir.bg.