Предизвикателството във филма "Бандата на Кели"

Предизвикателството във филма Нед Кели е създаден по действителен случай - историята за Нед Кели, живелият през 19-ти век австралийски беглец, чиито смели обири са причина за масови преследвания и чиито сблъсъци с полицията го превръщат в национален герой и легенда.
"Историята в книгата е разказана по доста мечтателен и поетичен начин", обяснява Макдона. "Мислех си дали историята може да бъде преразказана по-праволинейно - резултатът ще бъде динамичен, изумителен, лиричен филм."


Джордан споделя, "Бях развълнуван от това, което прочетох. В ядрото на историята беше самоотвержената борба на един мъж в името на една велика кауза. Той е част от репресирано малцинство, но намира сили да отвърне на удара."

Запленен от идеята за новата продукция, Джордан бързо определя кой би бил най-подходящият актьор, който да изиграе Нед Кели - Хийт Леджър - (Two Hands, 10 неща, които мразя в теб, Като рицарите, Четирите пера). "Нямаше да направя филма без Хийт", казва Джордан. "Много е важно за този филм кой ще играе Нед, тъй като той е историческа личност. Трябва да е някой на същата възраст, физически добре сложен, силен и харизматичен. Исках и да е австралиец. Така че Хийт беше единственият, който отговаряше на всички тези качества, за да изиграе ролята. "

Следващата стъпка била да се даде сценария на Леджър, който бил в подобна ситуация като Джордан. Когато прочита сценария, Леджър отговаря веднага: "Като дете съм чел много за Нед. Много се развълнувах при мисълта, че чрез актьорската си игра ще дам живот на една легенда.", казва Леджър.

Първата задача била да се адаптира сценария, за да са разшири неговото полезрение. Както обяснява Уайт, "Адаптацията на Джон беше много добра, но тъй като в романа се засягат много моменти, свързани с познаване на живота на Нед Кели, това нямаше да бъде разбрано от повечето зрители по света. Трябваше да го преработим и да разкажем историята по по-достъпен начин."

Друго предизвикателство било да се представи една истинска история, която се простира в продължение на десет години, за два часа. Имайки това предвид, създателите на филма решават да се фокусират върху петгодишен период от живота на Нед.
Copyright © 2024 Dir.bg.