Видео и DVD-пазара в началото на 2005-та

06.12.2004 г.
Видео и DVD-пазара в началото на 2005-таЗа видео и DVD-маниаците годината започва ретро. Има едно две интересни заглавия от последната година, но повече от половината филми, които си заслужава да бъдат препоръчани, отдавна са класика.

Сред новите ленти е “Селото” на Шиамалан, който ни запраща в дебрите на поредната мистерия, сред хора, живеещи в затворено общество с патриархални традиции. Из горите наоколо дебне невидима заплаха, която до такава степен се е превърнала в ежедневие, че е станала част от детстките игри и родителските  наказания.

Ако сте пропуснали на кино, сега е моментът да гледате ирландския филм “Прекъсване”, който разказва няколко преплитащи се, уж обикновени истории, с непредвидим финал, и с Колин Фарел в една от ролите. Също от репертоара през изтеклата година е “Подземен свят” - най-доброто, което си струва да очаквате от хорър-киното, с чудесното изпълнение на Кейт Бекинсейл.

През януари можете да видите само на домашния си екран  нашумелия “Слон” на Гюс ван Сант, за трагедията в американско училище, където деца убиват деца. В групата на неполучилите широко киноразпространение филми са още “Часова разлика” - нестандартна любовна история с Жан Рено и Жюлиет Бинош и психотрилъра “Катарзис”, в който Робърт Редфорд и семейството му стават жертва на криминално посегателство.

Класиката този месец е разнообразна в жанрово отношение. “Сахара” и “Казабланка” са в една или друга степен свързани с Втората световна война, както и с великолепното присъствие на Хъмфри Богарт. “Калифорнийска сюита” и “Познай кой ще дойде на вечеря” са семейни драми с цяла плеяда знаменити актьори, сред които се открояват дамите Джейн Фонда и Катрин Хепбърн.

В групата на кримките е един от шедьоврите на Хичкок -  “Непознати във влака” по роман на Патриша Хайсмит и две от най-успешните екранизации по Реймънд Чандлър: “Малтийският сокол” и “Големият сън”, отново с Хъмфри Богарт.

И за финал – една по-скорошна класика като “Добри момчета” на Мартин Скорсезе, който си остава един от най-добрите гангстерски филми на всички времена.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.