Едно плодотворно сътрудничество: Walden Media и Комисариатът за бежанците към ООН

Едно плодотворно сътрудничество: Walden Media и Комисариатът за бежанците към ООНЗа да подпомогне продуцирането на провокиращият мисълта “Аз съм Дейвид”, Walden Media влиза в тясно сътрудничество с Комисариата за бежанците към ООН.

В човешката история много често войните и политическите събития са разделяли безброй хора семействата и домовете им. Комисариатът е основан през 1950 г. с цел да помогне на множеството хора, които са напуснали родината си по време на Втората световна война. Мисията му е “да осигури спазването на правата и доброто съществуване на бежанците”. По изчисления, направени от служителите му, в днешно време над 20 милиона души живеят като бежанци. Организацията приема сътрудничеството с Walden Media като чудесна възможност да достигне до младите хора и да привлече вниманието им към този важен проблем както в миналото, така и в днешни дни.

Комисариатът и продуцентската компания показват “Аз съм Дейвид” на множество научни конференции, включително и на Националния учителски съвет на Англия, Националния съвет за социално образование и Националната асоциация на независимите училища. Представителите на образователната система са впечатлени от реализма на филма и са силно ентусиазирани да разглеждат заедно с учениците си много от засегнатите в него въпроси.

Голяма част от учителите споделят, че доста от децата в техните училища са именно от семейства, идващи от такива места. Те смятат, че филмът е база за множество ползотворни дискусии и не на последно място, за изграждане на адекватно отношение у младите към бежанците по целия свят, както и в техния собствен социален кръг.

Един от важните моменти, белязал това сътрудничество, е представянето на “Аз съм Дейвид” на Световния ден на бежанците във Вашингтон (16 юли 2004 г.)
Copyright © 2024 Dir.bg.