"Стюарт Литъл 2" – още по-голям шемет, не по-голяма мишка

В началото на историята, Стюарт живее като дете в семейството Литъл. Ходи на училище с брат си Джордж и заедно играят на детски футбол. Но Стюарт иска да открие истинското си място в света. Родителите му са погълнати от новото си бебе - сестричката му Марта. Джордж е станал доста популярен в училището и дори Сноубел не намира време за Стюарт. За да се влоши положението, докато работи над модел на самолет, Стюарт без да иска стартира двигателя и излита неконтролируемо извън къщата. Независимо от опитите му да управлява самолета, катастрофира и макар да се отървава невредим, злополуката кара родителите му да го държат още по-изкъсо.

Бъдете готови – това лято Литъл поема на дълъг път! Симпатичният, миниатюрен герой Стюарт Литъл се завръща на големия екран в “Стюарт Литъл 2”, за да забавлява публиката в изпълнено дори с още повече екшън приключение. Този път Стюарт трябва да поеме на пътешествие през Ню Йорк заедно с неохотно придружаващия го Сноубел, за да спаси новия си приятел Маргало, от злодея Сокола. В “Стюарт Литъл 2”, отново ще се срещнем с цялото семейство от оригиналния хит: Джина Дейвис (г-жа Литъл), Хю Лори (г-н Литъл) и Джонатан Липники (Джордж Литъл).

Две години изминаха, откакто за последен път видяхме г-н Литъл и много неща са се променили. Стюарт е разцъфтял и улегнал в новия си живот. Той ходи на училище (със собствената си кола!), много го бива в сглобяването на самолетни модели и се гордее с футболния си отбор. Доволен е, че има по-голям брат, Джордж и обича да си играе с новата си сестричка, бебето. Дори със Сноубел отношенията са се затоплили. Всичко е наред в света на Литъл, където вярата в доброто никога не изчезва.

И въпреки това, Стюарт копнее за приятел - поне малко подобен на него! Шофирайки към къщи след училище, Стюарт чува отчаян писък и едно птиче пада от небето на предната седалка в откритата му кола. Когато се окопитва, загадъчната птичка се представя като Маргало. С уплашен глас Маргало разказва на Стюарт, че е преследвана от Сокола, всяващият страх престъпен бос, който тероризира всички същества в Манхатън.

Когато Стюарт научава, че Маргало няма къде да живее, той настоява тя да остане със семейство Литъл . Г-н и г-жа Литъл веднага приемат Маргало и въпреки резервираността на Сноубел я канят да остане у тях колкото поиска.

За всички е очевидно, че Стюарт си е паднал по чаровното и хитро птиче, което му е обещало приключение... но Маргало крие мрачна тайна и всъщност не е точно тази, за която се представя. И когато загадъчно изчезва, необичайната двойка Стюарт и Сноубел, потеглят на спиращо сърцето и изправящо косата пътешествие, за да я открият и разгадаят мистерията.

Косматият тандем няма и представа накъде се е запътил – всичко, което знае Стюарт, е, че трябва да открие леговището на Сокола и да освободи Маргало. Това е сериозна задача за малка мишка с голямо сърце и нейния разглезен персийски спътник, но както казва Стюарт, “Когато си приятел на Стюарт Литъл, това е до живот”.
Copyright © 2024 Dir.bg.