Блясък от Холивуд на премиерата на най-новия български филм „Бунтът на L.

17.09.2006 г.
Блясък от Холивуд на премиерата на най-новия български филм „Бунтът на L.”Холивудски блясък с червени пътеки, мощни прожектори и куп звезди ще посрещне гостите на 19 септември на официалната премиера на „Бунтът на L.
Събитието ще се случи в комплекса „Арена Младост”.
Стартът по кината на най-новия български филм обещава да бъде уникален. Съзвездието от актьори в „Бунтът на L.” предварително гарантира успеха на идеята, представянето на филма да следва сценария на най-големите филмови събития в Холивуд.


На 19 септември пред киното автографи ще раздават актьорите: любимецът на младите ДЕО, Дичо Христов – ДИЧО, Фани Коларова, Христо Гърбов, Валентин Танев, Валентин Ганев, Димитър Рачков. Сценарист и режисьор на продукцията е Киран Коларов.

Продукцията беше аплодирана бурно и на 27-мия филмов фестивал „Златната роза” във Варна. Филмът беше посрещнат с много овации и успешно издържа теста на най-претенциозните филмови фенове и на филмовата критика. Забележителното актьорско изпълнение на ДЕО (Лорис) е отличено с почетна диплома от журито на фестивала.

За „Бунтът на L.” режисьорът е вдъхновен от реалната житейска история на свой приятел.

В нощта на абитуриентския бал гордостта на английската гимназия Лорис прави опит за бягство на Запад, но е предаден и заловен. Подведен като политически престъпник, Лорис е осъден. Годината е 1986-та. В затвора лозунгът, изписан с червени букви на стената, влиза в действие: “Ако не знаеш - ще те научим, ако не можеш – ще ти покажем, ако не искаш - ще те принудим!”. Издевателството, цинизмът и физическото насилие превръщат талантливия младеж в безучастен и хладнокръвен наблюдател. Пада берлинската стена. Лорис е амнистиран. Вече свободен, но отчужден и безразличен към света, той е въвлечен в ролята на поръчков изпълнител. В отчаяното си бягство от действителността Лорис започва да отмъщава за погубения си живот и така тръгва към собственото си унищожение.

Саундтракът към филма е на Д 2 и ДЕО. Лентата се разпространява от Про филмс.
Филмът ще стартира едновременно в София и Благоевград, а от 29 септември и в Пловдив и Велико Търново.

Очакваме Ви на 19 септември (вторник) от 19.30 часа пред „Арена Младост”, където София ще бъде като Холивуд!

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.