Блум - посланик на добра воля на УНИЦЕФ

13.10.2009 г.
Блум - посланик на добра воля на УНИЦЕФАктьорът Орландо Блум беше определен за посланик на добра воля на УНИЦЕФ. Той получи титлата днес като признание за работата и ангажимента му към правата на децата по света.

"Аз очаквам с нетърпение да работя с УНИЦЕФ, тъй като те продължават да превръщат света в по-добро място за децата. УНИЦЕФ не просто доставя хуманитарна помощ, с което е позната по цял свят. Тя също така образова и предоставя инструменти, които помагат на жените и на децата да се справят със специфични за техния живот предизвикателства. Очаквам с нетърпение да науча повече и да подкрепя УНИЦЕФ, доколкото мога", заяви актьорът.

32-годишният Блум работи за организацията от 2007 г., когато посети с нейни представители училища в бедни области в Непал. Той се завърна през 2008 г., за да проследи каква работа е била свършена във връзка с подобряването на чистотата на питейната вода в региона. Посланици на добра воля на УНИЦЕФ са още футболистът Дейвид Бекъм, певицата Шакира, актьорът сър Роджър Мур и актрисите Миа Фароу и Ванеса Редгрейв.
BgNewsroom
Copyright © 2024 Dir.bg.