Удостояват Скорсезе с наградата DeMille

15.11.2009 г.
Удостояват Скорсезе с наградата DeMilleОрганизаторите на наградите "Златен глобус" съобщиха, че ще почетат режисьора Мартин Скорсезе с наградата Cecil B.
DeMille по време на предстоящата си церемония, с която да отбележат приноса му към развлекателната индустрия, предаде Reuters Life!

Скорсезе, режисьор на класически филми като "Шофьор на такси", "Разяреният бик" и награденият с Оскар и "Златен глобус" "От другата страна", е смятан за един от най-великите режисьори от поколението му, спечелило си лоша слава през 70-те на миналия век. Неговите заслуги обаче не се изчерпват в производството на филми блокбастъри. По-рано това десетилетие 66-годишният режисьор засне документална серия за музика, озаглавена "Мартин Скорсезе представя: Блусът" и учреди благотворителните организации The Film Foundation и World Cinema Foundation, които посвещават дейността си на опазване и възстановяване на филми.

Наградите "Златен глобус", раздавани за най-добрите филми, телевизионни шоупрограми и изпълнения през годината, се раздават от членовете на Асоциацията на чуждестранните кореспонденти в Холивуд по време на гала церемония, провеждана ежегодно в Бевърли Хилс и предавана пряко по телевизията в около 160 държави по света. 67-та церемония ще се проведе на 17 януари идната година, номинациите за престижните отличия ще бъдат огласени по традиция на 15 декември, посочва агенцията, цитирана от БГНЕС.
BgNewsroom
Copyright © 2024 Dir.bg.