Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” - по кината във Франция

12.06.2010 г.
“Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” - по кината във ФранцияПресата е единодушна - филмът на Командарев е посрещнат възторжено от френската публика

Френският разпространител на „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” – Epicentre films, пусна тази седмица най-мащабната българска филмова продукция за последните 20 години на екран във Франция. В първата си седмица филмът ще се показва в 15 киносалона в Париж и в страната, а отзивите от пресата са повече от впечатляващи.

„Трогателна история.” (Le Figaro)
„Един много добър „road movie”. (Trois Couleurs)
„Едновременно разтърсващ и трогателен.” (L’officiel Des Spectacles)
„Великолепен… Плачем, изпълнени сме с надежда и скитаме заедно с двамата главни герои, яхнали своя тандем.” (Marianne)
„Мики Манойлович – актьорът талисман на Кустурица, е съвършен в ролята на освободения и изпълнен с енергия ментор и дядо.” (Telerama)
„Road movie”, подправен с усещането за славянската душа.” (Studio ***)
„Трогателен и оригинален.” (ToutLeCinema.com)
„Приятен и интелигентен филм с безупречна актьорска игра, който ще ви зареди с положителни емоции.” (Excessif.com)
„Светът е голям” ни повежда на пътешествие.” (Brazil)
„Една напълно славянска фантазия.” (Envy)
„Красиво носталгично пътешествие.” (A Nous Paris)
„Този филм „на тандем” стопля сърцето.” (TGV Magazine)
„Силен, красив и човеколюбив филм.” (La Croix)
Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” на Стефан Командарев по едноименния роман на Илия Троянов е най-мащабната българска продукция за последните 20 години, явявайки се копродукция на България, Германия, Унгария, Словения и с участието на Сърбия. Филмът, сниман в четири държави от международен творчески и технически екип, е получил подкрепата на 11 национални и паневропейски фонда и продължава да се радва на сериозен интерес от страна на публиката у нас, което е прецедент в българското киноразпространение в последните две десетилетия. „Светът е голям” е постоянно на екран в България от 87 седмици, като 60 от тях е в българския Топ 20; гледан е от 33 000 зрители у нас и има разпространение в над 30 държави от 4 континента.

„Светът е голям” е участвал в близо 70 фестивала и има вече 30 международни награди. Най-големият успех на филма е включването му след 9-те номинирани филма за чуждоезичен „Оскар”.
Copyright © 2024 Dir.bg.