Натали Портман - във филма на Алфонсо Куарон “Gravity”

09.09.2010 г.
Натали Портман - във филма на Алфонсо Куарон “Gravity”Номинираната за „Оскар” Натали Портман може да се присъедини към Робърт Дауни-мл. и режисьора Алфонсо Куарон във фантастичния филм “Gravity”.

Според източници от студото Warner Bros, което ще финансира проекта, впечатляващото изпълнение на Портман в независимия филм “Черният лебед” е убедило продуцентите че тя ще е най-добрият кандидат за главната роля.

Първоначалният избор на режисьора Куарон бе Анджелина Джоли, но малко преди да подпише договора тя се отказа от участие. След като ролята остана овакантена, списъка с потенциалните кандидатки нарастна неимoверно – Сандра Бълок, Наоми Уотс, Марион Котияр, Кери Мълигън, Скарлет Йохансон, Сиена Милър, Аби Корниш, Ребека Хол и Оливия Уайлд.

Въпреки това, в продължение на седмици не се знаеше кой точно ще поеме главната роля. Според Hollywood Reporter, желанието на продуцентите е било да се наеме актриса, която е участвала в хитови филми, и която е достатъчно позната на широката публика (Портман, разбира се, е най-известна с ролята си на принцеса Амидала от популярната сага “Междузвездни войни”).

Предложението за участие в “Gravity” е вече изпратено до агента на актрисата и най-скоро време ще стане ясно, дали Натали Портман ще поеме ролята.

Сюжетът на филма разказва за жена-астронавт попаднала в капан, след като парчета от астероид почти унищожават космическата станция, в която тя се намира. Робърт Дауни-мл. е в поддържащата роля, но неговото екранно време ще бъде минимално и актьора ще заснеме сцените си за три седмици. Сценарият на “Gravity” е определян като смесица между “Корабокрушенецът” с Том Ханкс и “127 часа” с Джеймс Франко.

Oт Warner Bros ca отпуснали 80 милиона долара за създаването на филма, който ще бъде и в 3D формат. Оригиналният сценарий е дело на Джонас Куарон (“Year of the Nail” и Родриго Гарсия (“Девет живота”), по идея на режисьора Алфонсо Куарон.

От студиото обявиха че, снимките на “Gravity” ще започнат в края на месец януари като първоначално ще се заснемат сцените с героя на Робърт Дауни-мл, тъй като актьора е зает с друга продукция и времето му ще бъде ограничено.

Световната премиера на филма ще се състои през 2012 година.
Copyright © 2023 Dir.bg.