Интервю с режисьора Адам МакКей за продълженията на “Ченгета в резерв” и “Водещият

12.09.2010 г.
Интервю с режисьора Адам МакКей за продълженията на “Ченгета в резерв” и “Водещият”По рано тази година, Paramount Pictures отказа да финансира дългоочакваното продължение на хитовата комедия от 2004 година “Водещият”, тъй като не се стигна до споразумение с екипа и актьорите. В интервю за colider.com звездата на филма Уил Фарел разясни ситуацията.

Всички постоянно ни питаха: "Кога ще дойде продължението. Ще направите ли изобщо това продължение?"

Най-накрая си казахме, “Добре, това ще бъде много забавен филм”. Всички бяхме готови, и тогава от студиото казаха “Страхотно, но ще трябва да направите филма за тази определена сума.” Нашата реакция беше, “По никакъв начин не можем да направим филма с такъв бюджет.”
Трудно е да се говори за заплати и бюджети в Холивуд без да звучиш като някоя надута примадона, но за да се съберем отново аз, Стив Карел, Пол Ръд, Кристина Апългейт и целия останал екип, бюджетът ще трябва да бъде по-висок от този който те (студиото) предлагаха.Такa, че просто нямаше реалистичен начин, по който да направим филма.”

Малко след отказа на студиото, режисьорът на филма Адам МакКей написа на страницата си в Туитър, “Парамаунт се отказа напълно от този филм.”

Но месеци по-късно, благодарение на намесата на феновете, които използваха социалните мрежи, за да изразят недоволството си от решението на студиото изглежда, че “Водещият” може и да се сдобие с продължение. По време на премиерата на филма “The Virginity Hit”, Адам МакКей даде кратко интервю, и разкри нова информация както за бъдещето на “Водещият 2” така и за друго бъдещо продължение – това на тазгодишния хит “Ченгета в резерв”.

На въпроса дали реакцията на феновете е променила нещо относно ситуацията с продължението на “Водещият”, Маккей отговори:

Определено, със сигурност. Вече и началниците в Парамаунт знаят какво точно мислят феновете по въпроса, и това е добра новина. Президентът на компанията Адам Гудман също е фен на първия филм и в момента се опитва да задвижи нещата. Ако ни бъде дадена зелена светлина и нужния бюджет, аз ще се завърна без да се замислям. Същото се отнася и за актьорите.
Но за момента не съм водил официални разговори по въпроса. Трябва да се отбележи, че феновете помогнаха много, и аз им благодаря за подкрепата.

Накрая Маккей бе попитан дали мисли да заснеме продължение на филма си “Ченгета в резерв”, който се превърна в неочакван хит тази година и приходите само от САЩ се равняват на близо 110 милиона долара, като цифрата продължава да се покачва.

“Продължение рано или късно ще има. Columbia Pictures са много доволни от представянето на филма. Но моето мнение е че когато става дума за комедия е хубаво да се изчака поне година, преди да предприемаш каквото и да е. Важно е да се види каква ще бъде реакцията на хората когато филмът е вече излязъл на DVD. Ако филмът се превърне в успех на DVD и Blu-ray пазара, и ако хората си го купят за да го гледат отново и отново, това значи че успехът по кината съвсем не е случаен, и зрителите наистина харесват това което сме направили.
Така че аз съм на принципа, “Да изчакаме и да видим какво ще се случи след DVD премиерата.”
Copyright © 2024 Dir.bg.